Livet just nu.

Åhoj!
 
Hänger här på rummet och dundrar på med min Irlandslista på Spotify. Varför, undrar då kanske ni... Jo, för att jag återigen har bokat en resa dit bort till den gröna ön. Yeeeeeey! Inte förrän i november förvisso, men med världens grymmaste sällskap denna gång i form av Palle och Sebbe. ♥ Kommer bli så GALET SKÖJ va. Där har vi verkligen något att se fram emot i höstmörkret. 

Hösten ser annars ut att bli rätt tjusig i sig eftersom jag har blivit antagen till en kurs på Kvinnofolkhögskolan. Denna gång ska jag läsa filmaktivism, vilket innebär filmproducering tillsammans med feministiska studier. Alltså, DRÖMMIGT! Älskar ju som sagt den skolan och bor ju ändå granne med byggnaden liksom. Sjukt att jag kommer ha närmare till skolan nu än alla de gånger jag bott på internat... haha. 
 
Annars då? Jo, livet är ju pretty amazing faktiskt. Hade någon dipp i början på helgen nu, men det var PMS i vanlig ordning. Slår typ aldrig fel det där. Inbillade mig att jag var världens mest hatade person och hela det dära självhatet, men det gick över förvånansvärt fort den här gången ändå.
 
Kan kanske bero på att jag under lördagen hade en go reunion med min underbara skrivgrupp på Trädgårdsföreningen, för herrejösses vilken livsgnista jag fick av att träffa dessa älskade tanter igen. Vi planerade direkt in en träff igen i höst, närmare bestämt på årsdagen när vår kurs rullade igång i oktober. Blir så himla glad varje gång jag tänker på den där gruppen. POWERKVINNOR! Så mycket kärlek, energi och inspiration ni skänker mig alltså. Helt galet.
 
Reuinion med skrivgruppen följdes sedan upp av en liten reunion med Fontinberget på söndagen. Jag och fotodok-Anna gästade Nordiska för att stötta vår gamla klasskamrat från fotoklassen i hennes teaterframställning. Vi lyckades även värva med oss Alex och det var såååååå himla fint att se alla snuttegull igen och att vandra runt på skolan som alltid kommer ligga varmt där i hjärtat. Nordiska forever, for real! 

Jag hann även klämma in en middag hemma hos syrran med Märta i söndags, vilket var himlans fint även det. På vägen hem nerför Masthuggsberget pratar sedan jag och Märta om framtiden, om hur jag inte har någon koll alls på hur allting ska bli just nu. Men jag vet att jag vill gå på kvinnofolk, jag vill gå ännu en skrivkurs, jag vill volontära någonstans i Afrika, jag vill lära mig spela musik... Ja, jag vill helt enkelt hinna med så mycket mer innan jag hoppar på lärarutbildningen. Så säger Märta något om att det är väl heller ingen panik, så länge man trivs med nuet. 

Och det är ju SÅ JÄVLA SANT. Hemma i Hälsingland kände jag mig oftare stressad över mina framtidsplaner, just för att det kändes som att livet skulle börja där och då. Men nu trivs jag ju så oerhört bra här i min vardag i Göteborg och vill egentligen inte stressa på någonting alls. Bara njuta här och nu, i min dröm. 

Trivs ju helt sjukligt bra på jobbet och det känns ju bara det som en enorm trygghet. Går på mitt heltidsschema tills jag börjar plugga igen och sen kan jag hoppa in extra, för Banko släpper jag minsann inte i första taget... haha. Jag har även blivit rekommenderad att aktivera mig inom föreningslivet av ingen mindre än min chef, så i detta nu ska vi försöka boka in ett spännande möte på den fronten. Plus att jag ska försöka aktivera mig mer inom vänstern och där fick jag ju en riktig skjuts i ryggen av det storslagna första maj-firandet här i Göteborg. Jag vet ju hur lycklig detta gör mig, så då får jag väl helt enkelt lägga undan lite tid på det. 
 
Annars så ser min vardag inte så vardaglig ut den kommande tiden. Nu till helgen jobbar jag dock, men sen är det bara två arbetspass nästa vecka innan jag sticker iväg till Stockholm och Elitloppet med min galna Sara. Jag känner mig nästan helt orimligt pepp på det, hahaha. Sen en "klipp och klistra"-arbetsvecka eftersom att Märta tar studenten mitt uppe i allt och jag därför har fått ledigt. Den helgen ska vi fira henne riktigt rejält, när det passande nog är Andralångdagen. 

Måndagen därefter har jag tagit ut en massa komp och sticker därför till Skottland i en vecka. ÄNTLIGEN, säger då jag. Har ju varit på väg två gånger innan, men det har alltid kommit saker i vägen. Men nu jäklarns blir det jag och Edinburgh all the way! Vet inte riktigt vad jag har att vänta mig annat än att jag ser fram emot en ny stad, ett nytt land, en harmonisk Elin med mycket egentid och ett skrivblock eller två. Reser ju på egen hand och lägger ingen större press på att jag ska vara särskilt äventyrlig av mig. utan mer bara upptäcka inre världar. Hahaha, fan så flummigt här blev. Men ah, ni hajar. Resandet i sig gör ju underverk bara det. Tror jag behöver det till min skrivglöd. 
 
Sen väntar en sommar i älskade Göteborg. Och som det känns nu så vill jag heller inte åka någon annanstans. Jag var ett tag inne på att kanske åka hem till Hälsingland på ett litet besök, men efter min tur upp dit i samband med bandyfinalen så känner jag mig lite mättad ärligt talat. Detta kanske hinner ändra sig - vem vet - men just nu är jag rätt nöjd med planen att inte åka "hemöver" i sommar. 

Ja ni, lovers! Det var då väldigt sicken lång uppdatering detta blev... Skulle ju bara flika in och förklara läget, men antar att det blir på detta vis om man inte bloggat på länge. Nu måste jag dock ta mig upp från mitt soffläge och fixa det sista inför att Sandra och Lisa kommer hit. Igår var det nämligen hela 27 år sedan Kent bildades och detta måste vi ju givetvis fira med en härlig Kentkväll. Sååååå pepp på att få skratta, njuta och gråta med mina trogna Kentkompanjoner.

Och överlevde vi döden där i Tele2-Arena den 17:e december - ja , då överlever vi fan allt!

Jag och mina härligaste konsertkamrater. ♥ VI VAR DOM SOM INTE KUNDE DÖ!
1 Namn:

skriven

Trevlig resa!

Kommentera här: