SM-final imorgon!

Sitter här och försöker skriva ihop några rader om morgondagen, men det känns som att det inte kommer något vettigt alls. Det är ju egentligen hur stort som helst, men jag är lite inne på det Brindholm skrev i sin Inför-rapport: nämligen att man redan är så stolt över säsongen Byn har gjort att man bara myser omkring i en härlig harmoni. Men nerverna kanske kommer imorgon, jag vet inte. Än så länge är det hur som helst skönt att inte behöva stressa upp sig, som förr om åren när Byn gick som tåget.
 
Nu är det istället Bollnäs som har pressen på sig, det är de som är favoriter enligt bettingsidorna och det är mer "nu eller aldrig" över deras lag. Edsbyn kan mysa på som underdogs och det gillar ju vi som allra mest... Tror Byn var tippade att vinna guld endast ett år av de fem som de vann under gulderan 2004-2008. Och inför denna säsong var man tippade av experter att komma som sjua i tabellen, så det är ju ändå sjukt att ett lag som var tippade så långt bak faktiskt når hela vägen till final. Härliga Edsbyn!
 
Mina vänner i Göteborg fattar nog nada av den här bandyhysterin som vi upplever hemma i Hälsingland just nu. Och jag kan förstå att det kan te sig märkligt. Till och med jag själv har börjat se på hela karusellen från ett annat perspektiv nu när jag inte är lika insatt (läs besatt!) längre. Men här är det verkligen masshysteri just nu och vart man än kommer är det pyntat med bandyfärger och folk snackar bandy non stop.

En Bollnässupporter som jag kände sa att efter finalen nu så blir det väl antingen fest eller flytta, haha. Jag har ju ett rätt bekvämt läge där. Vinner Edsbyn drar jag nog upp till Byn och festar natten igenom. Men skulle nu Bollnäs vinna så åker jag bara hem och gömmer mig i någon dag för att sen kila ner till Göteborg igen och till mitt härliga liv där nere - i staden där ingen ens vet vad bandy är för dårskap... hahaha. 
 
Men även om jag blivit göteborgare på äldre dar, så är det vissa hälsingeränder som inte verkar gå ur. Och bandyn är ju absolut en sådan grej, som typ bara vi förstår. Här i Hälsingland är bandy typ blodet. Och när det nu blir ett tvättäkta hälsingederby i finalen, så lär det bli tidernas drag. Vi ska allt visa resten av bandysverige hur det ska se ut.

Jag har fortfarande svårt att förstå att detta ens händer. Så många gånger man har tänkt tanken om en eventuell final mellan dessa antagonister, men jag har nog aldrig ens i min vildaste fantasi trott att det ska hända. Men nu jäklarns!
 
Imorgon invaderas Stockholm av gigantiska busslaster av hälsingebor och hur man än vrider och vänder på det, så kommer det bli en galen publikfest samt att guldet garanterat kommer att landa i Hälsingland.Sedan hoppas ju jag självklart att de som lyfter bucklan bär rödblåa kläder - en fin tradition vi haft här på 2000-talet. Bollnäs kan glatt få nynna vidare på Snoddas...
 
 
För att komma i stämning så bläddrade jag lite i arkivet efter traditionella bandybilder genom åren. Nu har ju jag det mesta på USB-minnen nere i Göteborg, men hittade en hel del GULD-klimpar trots allt:
 
 

Klacken inför finalen 2008 - fortarande den grymmaste säsongen för min del. SAIK var storfavoriter, men Edsbyn sopade banan med de stöddiga guldskenorna. UNDERBART BANDYÅR! ♥
 
Klassisk ansiktsmålning.
 
Parad från O'learys, genom Uppsala och till Studenternas IP. Självklart kommer man att sakna denna så traditionella marsch, HÄR kan ni se den på film om ni vill!
 

Pääääätrik and the portfölj.
 
Fantastisk tradition att åka till Uppsala på final sex år på raken. O'learys gillade oss med tanke på att de gick runt och serverade i dessa tröjor.
 

Jag och legenden Kimmo Huotelin inför finalen 2009.


Jag och min bästa rosa mössa! Så många fina bandyminnen vi har tillsammans, jag och den dära fröken Stridh. Så tråkigt att hon inte kan åka med denna gång. Men alltid, alltid, alltid Elin x 2. 

När inte Elin ska med så ska jag härja runt med den här sötingen. 
 
 
Jag och världens härligaste Hasse Andersson - nominerad till "Årets man" i svensk bandy och allt. Han har alltid varit en av mina favoritspelare och jag fick till och med hans matchtröja av materialaren Assi ett år. Och apropå det, så fick jag en annan matchtröja av Assi ett år, nämligen ingen mindre än...

TÅRTANS!
 

Här har vi alltså min främste favoritspelare i Edsbyn: nummer 5 - TÅRTAN! ♥ Här är han tillsammans med Väli på väg upp mot podiet för att ta emot SM-bucklan, kanske 2008? I år inledde han säsongen med Byn, men fick hoppa av på grund av hjärtproblem. Alltså, jag orkar inte... ÄLSKAR TÅRTAN SÅÅÅÅ MYCKET!
 
När han vann "Årets spelare" av fansen 2009, så fick jag hans blommor med orden att jag drivit en sådan bra valkampanj för honom på min bandyblogg. Jag tvingade typ alla att rösta på honom, hahaha. Ser ni att jag typ gråter? Hahahaha, så gulligt. Och apropå tårar, så kommer vi ju till...
 
...FINALEN 2004!
 
Legendariska Kuben i sitt legendariska tal till Edsbyklacken, den 21:a mars 2004. Tidernas häftigaste bandyfinal någonsin enligt alla experter. Den hade ALLT! Och bäst av allt: skrällvinst för Byn. Kolla HÄR för att se sammanfattningen! Säger som Sverre: "Helt jävla fantastiskt!"
 

Som sagt: skrällvinst för lilla Byn och Jonas Edling som ung tremålsskytt i sin första final någonsin. NOSTALGI! 
 

Sverre - den evige matchhjälten! Och vi kunde ju sjunga att han räddade straffar som ingen annan, samt att stackars Bajen har inget guld än... tills Fjollnäs klantade till allt och förlorade mot Hammarby 2010. Men Sverre är fortfarande straffräddaren numero uno. ÄLSKAR HONOM! 
 
Gamla, goa Farmersklacken.


Mina klackfavoriter: Berra och Eva-Lena. 
 

Alltid blicken uppåt, Berra!


Och härliga Östra-grabbar. Farmers Östra kommer alltid att vara största anledningen till varför jag trillade dit för bandy och just för Edsbyn. Fy satan, så kul vi har haft genom åren. JÄRNGÄNG!
 

Jag och härligaste Emil. Man skrattar banne mig hela tiden när man hänger med honom.


Palle Rönnqvist - din jäkla legend! Kan inte riktigt förstå att du här hyllade MIG för mina bandyinlägg, medan det är DU som är hjälten! 

Palle efter sina mål som blev matchavgörande i den klassiska 04-finalen, alltså GUDEN!
 
Bandysveriges kanske skarpaste hjärna? OLA "FUCKING" JOHANSSON OCH JAG! När CAPS-lock känns för litet, hörre'ni!
 
Och brorsan hans tycker jag minsann också om - härliga Hasse, min fina vän! Har la inte funnits någon bättre sportkommentator i bandy genom tiderna. Och apropå sport i TV...
 
...här har vi ju mig!
 

Jag fick kliva in i rutan i direktsändning mellan Edsbyn-Bollnäs. De skulle alltså intervjua MIG i halvtid och det var lite smått surrealistiskt för en liten nörd som suttit och sett alla sina idoler bli intervjuade i liknande inslag. Tack för hela upplevelsen, SVT - ni var fan amazing hela bunten! Peter Ahnberg (han med micken) skrev och tackade mig för min insats och att jag var så trevlig någon vecka efteråt, alltså huuuuuuur go? 

 

Hahahahaha, BLOGGAR'N! Ser jäkligt nöjd ut över att hänga med Nöne till vänster också - IDOL! 
 

Sen var jag visst med i TV en till gång, något slags supporterinslag inför serien 2011.
 
Och här var första gången jag var med i rutan, när ett kamerateam följde mig under hela finalen 2009. Klippet sändes i Gävle-Dala och hela släkten hade bänkat sig, haha. Synd bara att inte Byn vann guldet, men jag var så himla sportslig och ba: "Tycker mer att det var VSK som vann än Byn som förlorade!" GULLIS!

Min förebild när det kommer till att skriva om bandy och den person som fick mig att börja skriva på hemsidan: HÅKAN BRINDHOLM! Mentor och världsbäst. ♥ Att jag hade dig som stöttepelare under alla dessa år var fan guld värt, alltså.
 
 
Råtaggad i Jöggas snygghjälm inför finalen 2008. Ååååååh, älska finalbussar - imorgon sitter jag på en igen för första gången sedan 2009. Skapligt taggad!
 
 
Klassisk segercigarr ute på isen 2008, alltså MINNEN! 
 

Alltså, finalerna på Studenternas var ändå något utöver det vanliga. Tveksam på om Tele2 kan leverera likadant, men vi får göra allt vi kan!
 
IMORGON ÄR VI I FINAL IGEN!
 

TAGGA BUSSRESA NU! Såååååååå pepp!

Kommentera här: