Sista tentan inlämnad.

Alltså, FYFAAAAAN!

Har precis lämnat in min hemtenta för den sista delkursen nu och jag driver inte när jag påstår att det kan vara det jobbigaste jag någonsin har utsatt mig för. Uppgifterna utgick från engelskskrivna artiklar med vidrigt språk, alltså omänskligt SVÅRT språk. Och trots att jag känner att jag blivit betydligt bättre på engelska de senaste åren, så kände jag mig ändå så himla blåst. 
 
Dessutom: helt gaaaaalet många sidor som vi har fått plöja igenom för denna delkurs. Bara vårt kompendie hade drygt hundra och då var det dessutom en massa övriga artiklar och rapporter, somliga på sjuttio sidor. Alltså, man har ju knappt orkat leva. De flesta har varit eniga om att den här kursen är extrem överkurs och hör egentligen inte alls hemma på en introduktionskurs som jag ju faktiskt går.

Tur i alla fall att vi får skriva på svenska. Ordbajsa är jag rätt duktig på, så fem sidor var inga problem alls även fast jag inte riktigt fattade allt jag läste... haha. Men seriöst nu: får jag bara komplettera denna tenta så är jag överlycklig, för risken är att jag kuggat den big time. Har inga förhoppningar alls om att det här gick vägen, tyvärr. Men i och för sig har jag ju klarat alla delkurser innan, så jag har ju ingenting som hänger över mig från innan, tack och lov! 
 


Nästa måndag börjar jag en ny kurs som går under namnet "Makt, kropp och sexualitet" och det ska bli så himla skönt att slippa sociologikursen. Ärligt talat alltså, jag kommer verkligen inte att sakna den. Den var ingenting för mig och någonstans så kände jag det nog redan i början på terminen. Minns att jag diskuterade med min vän Niclas redan efter första veckorna att jag kanske skulle hoppa av, för det kändes inte rätt eller ens särskilt lärorikt. Så skulle jag nu klara sista delkursen så förtjänar jag en fet jävla klapp på axeln för att jag uthärdat trots att jag inte haft någon bra känsla alls. 
 
Känner mig dock fett på nästa pluggmoment och speciellt igår när jag hämtade ut min kurslitteratur. Som råfeminist så känns det superspännande att grotta ner sig i bland annat "Kvinnor, män och alla andra - en svensk genushistoria" samt "Hans och hennes - genus och egendom i Sverige från vikingatid till nutid".
 
Drömmen är även att i framtiden plugga mer saker på Kvinnofolkhögskolan, nu när jag ändå bor så nära och allt. Det vore ju verkligen sjukt lyxigt att läsa ett helt läsår på någon av fokusinriktningarna teater eller film. I detta ingår nämligen genusstudier också. Alltså, DRÖM! Älskar ju folkis i allmänhet och kvinnofolk i synnerhet.

I onsdags kickade vår skrivkurs igång igen och jösses vilken värme jag fylldes med på direkten. Det är så himla fantastiskt att traska dit och umgås med mina älskade tanter, dricka kaffe, skratta, prata om världen, skriva om vardagen, ha höguppläsning inför varandra, inspireras av min coola lärare, drömma, bli fett peppad och allt det där. 

Nej, det får faktiskt inte bli den 8:e februari för det innebär tyvärr att kursen har nått sitt slut och jag får klara mig utan mina inspirationskällor. Jag kan inte med ord beskriva vilken betydelse den kursen faktiskt har haft för mig dessa tunga månader och jag är SÅ HIMLA GLAD att jag faktiskt tackade ja. Det har gjort att jag fått en skön kontrast till den stela universitetsvärlden som jag fick uppleva, den har gett mig nya idoler och den har utvecklat min skrivning och själva skrivprocessen ofantligt.
 
 
Tack, tack, tack, tack, tack, tack och återigen TACK! ♥

Kommentera här: