Nytt jobb!

Hej, darlings!

Vet ni vad jag har glömt berätta för er? Jo, att jag har fått en anställning. Yeeeeey! Från och med måndag går jag på ett heltidsvikariat inom psykiatrin i Högsbo (Frölundatrakterna) och blir alltså anställd hos Göteborgs stad.


 

Jag har ju varit på bemanningen nu sedan december och fått lära mig lite, men från och med nu blir jag alltså en i teamet. Det känns superspännande och så himla bra för mig denna vår, då jag hade som plan att plugga distans på halvfart samtidigt som jag jobbar. Då känns det bra med ett stabilt schema på tolv veckor framöver istället för extratider på Maxi.

Och vet ni vad det bästa av allt är? Jo, jag kommer bara att behöva jobba var fjärde helg på mitt schema. Huuuuur bra är inte det? Kom på mig själv med att gå och skryta om denna lyx tills jag inser att standarden för folk är kanske att inte jobba helger överhuvudtaget... Men har man härjat på länge inom restaurang och butik, och gärna som extrapersonel, så tillhör det vanligheterna att typ jobba varje helg. 

Nu ska jag ju i och för sig redan jobba nu i helgen trots att mitt schema inte ens börjat än, men det var bara för att de ringde och frågade om jag kunde hoppa in. Och självklart kan jag det! Det är ju bara bra för mig ju med tider jag får, så att jag lär mig så snabbt som möjligt.  

Sedan hade jag ju inte några superspeciella planer för denna helg heller. I och för sig ska vi fira Julia ikväll, men det är här nere på Kellys och jag kommer ju hem runt halv tio. Imorgon är det dessutom AW med Maxigänget i Kungälv, men beroende på hur trött jag är efter morgondagens jobb så kanske jag tar det lite som det kommer. Tråkigt att missa demonstrationen på Järntorget imorgon dock, men det kommer fler gånger. Jag är med er i tanken i alla fall, mitt kära Vänsterparti! ♥

Nu blickar vi fram emot en vår där jag äntligen får bo i Göteborg, plugga i Göteborg och jobba i Göteborg. Dreams do come true, gott folk!
 

WONDERWOMAN!

I onsdags, när skrivkursen började igen och jag kände mig allmänt feministpeppig, så bar jag också en tröja som genomsyrade allt detta. Jag kan vara lite smått kär i denna t-shirt, men på riktigt: GIRLPOWER! ♥

Sista tentan inlämnad.

Alltså, FYFAAAAAN!

Har precis lämnat in min hemtenta för den sista delkursen nu och jag driver inte när jag påstår att det kan vara det jobbigaste jag någonsin har utsatt mig för. Uppgifterna utgick från engelskskrivna artiklar med vidrigt språk, alltså omänskligt SVÅRT språk. Och trots att jag känner att jag blivit betydligt bättre på engelska de senaste åren, så kände jag mig ändå så himla blåst. 
 
Dessutom: helt gaaaaalet många sidor som vi har fått plöja igenom för denna delkurs. Bara vårt kompendie hade drygt hundra och då var det dessutom en massa övriga artiklar och rapporter, somliga på sjuttio sidor. Alltså, man har ju knappt orkat leva. De flesta har varit eniga om att den här kursen är extrem överkurs och hör egentligen inte alls hemma på en introduktionskurs som jag ju faktiskt går.

Tur i alla fall att vi får skriva på svenska. Ordbajsa är jag rätt duktig på, så fem sidor var inga problem alls även fast jag inte riktigt fattade allt jag läste... haha. Men seriöst nu: får jag bara komplettera denna tenta så är jag överlycklig, för risken är att jag kuggat den big time. Har inga förhoppningar alls om att det här gick vägen, tyvärr. Men i och för sig har jag ju klarat alla delkurser innan, så jag har ju ingenting som hänger över mig från innan, tack och lov! 
 


Nästa måndag börjar jag en ny kurs som går under namnet "Makt, kropp och sexualitet" och det ska bli så himla skönt att slippa sociologikursen. Ärligt talat alltså, jag kommer verkligen inte att sakna den. Den var ingenting för mig och någonstans så kände jag det nog redan i början på terminen. Minns att jag diskuterade med min vän Niclas redan efter första veckorna att jag kanske skulle hoppa av, för det kändes inte rätt eller ens särskilt lärorikt. Så skulle jag nu klara sista delkursen så förtjänar jag en fet jävla klapp på axeln för att jag uthärdat trots att jag inte haft någon bra känsla alls. 
 
Känner mig dock fett på nästa pluggmoment och speciellt igår när jag hämtade ut min kurslitteratur. Som råfeminist så känns det superspännande att grotta ner sig i bland annat "Kvinnor, män och alla andra - en svensk genushistoria" samt "Hans och hennes - genus och egendom i Sverige från vikingatid till nutid".
 
Drömmen är även att i framtiden plugga mer saker på Kvinnofolkhögskolan, nu när jag ändå bor så nära och allt. Det vore ju verkligen sjukt lyxigt att läsa ett helt läsår på någon av fokusinriktningarna teater eller film. I detta ingår nämligen genusstudier också. Alltså, DRÖM! Älskar ju folkis i allmänhet och kvinnofolk i synnerhet.

I onsdags kickade vår skrivkurs igång igen och jösses vilken värme jag fylldes med på direkten. Det är så himla fantastiskt att traska dit och umgås med mina älskade tanter, dricka kaffe, skratta, prata om världen, skriva om vardagen, ha höguppläsning inför varandra, inspireras av min coola lärare, drömma, bli fett peppad och allt det där. 

Nej, det får faktiskt inte bli den 8:e februari för det innebär tyvärr att kursen har nått sitt slut och jag får klara mig utan mina inspirationskällor. Jag kan inte med ord beskriva vilken betydelse den kursen faktiskt har haft för mig dessa tunga månader och jag är SÅ HIMLA GLAD att jag faktiskt tackade ja. Det har gjort att jag fått en skön kontrast till den stela universitetsvärlden som jag fick uppleva, den har gett mig nya idoler och den har utvecklat min skrivning och själva skrivprocessen ofantligt.
 
 
Tack, tack, tack, tack, tack, tack och återigen TACK! ♥