Pluggbubbla.

Men hallå där, lovers!

Radio silence här, men ni börjar la bli vana vid detta lag? Nåja, det dök ju åtminstone upp en rolig liten lista om besöket på hemmaplan, så alltid något. 

Men det har varit ovanligt tyst på fröken de senaste dagarna, för inte ens på instagram eller snapchat har jag härjat loss som jag på slutet ändå blivit en hejare på. Dock så kanske det hela kan förklaras med att jag i måndags började plugga via Göteborgs universitet med allt vad det innebär... 

- HEJ PLUGGBUBBLA! 

Det drog igång redan på måndagen när jag trodde att vi bara skulle på en kort liten info, men det slutade med att vi var där i flera timmar extra och hade seminariesnack. Vi blev indelade i olika grupper och har alltså vårt första seminarie redan på fredag. Rätt in i det, ba! 

Som tur var hamnade jag dock i en lovande och gosig liten grupp där alla hade pluggat på universitetet innan. På så vis kan newbie-Elin klamra sig fast vid de som redan kan och fullkomligt suga åt sig information. Och det är minsann mycket att ta in. En massa böcker som ska läsas, varav en ska vara färdigläst tills på fredag. Och långa textdokument, invecklade föreläsningar och mitt uppe i allt detta är det pubrunda med Göteborgs studentkår imorgon kväll. 

Men jag måste ändå säga att jag älskar det. HITTILLS!
(Kommer säkert få äta upp det senare...) 

Om det nu har undgått någon så studerar jag en grundkurs i Sociologi. Jag brukar alltid få en massa frågor så fort jag säger att jag ska läsa just det och jag har nog knappt själv fattat riktigt vad det innebär ännu. Vi håller på att bena ut det inför detta seminarium, men om jag ska saxa från wikipedia så låter det på detta vis: 

"Sociologi är en vetenskaplig disciplin som studerar samhällen och social handling i vid bemärkelse. Speciell vikt lägger sociologin vid att försöka förklara och förstå människors handlingar och sociala identiteter; grupprelationer och -processer; social skiktning och sociala systemprocesser, samt vilka kulturella strukturer och processer som präglar moderna samhällen.

Sociologin studerar mänskliga relationer som sociala processer på individ-, grupp- och samhällsnivå. Där discipliner som kriminologi, statsvetenskap, nationalekonomi, rättsvetenskap och medie- och kommunikationsvetenskap studerar hur olika sociala delsystem fungerar, har sociologin istället som ambition att placera analysen av politiska, ekonomiska, rättsliga och mediala processer i relation till å ena sidan samhället som helhet, och å andra sidan till de enskilda individernas livssammanhang."


Ja, det är väl pretty much det... Den här filmen ger också en bra överblick över vad sociologi är och vad det kan användas till. Vet inte riktigt ännu hur jag känner inför kursen än mer än att jag gillar de få ansikten jag lärt känna i min stora klass på 60 pers. Och att jag gillar Göteborgs universitet - där jag alltid drömt om att studera. Resten tar vi i takt med att hösten sköljer över mig och Göteborgs gator som numera är mitt hem. 


 

Kommentera här: