TACKSAMHET.

Den här hösten alltså... Where do we even begin?

Till en början kan jag erkänna att den här hösten blev tusen gånger tuffare än vad jag någonsin hade kunnat räkna med på förhand. Jag visste ju att det väntade en stor utmaning, då jag för första gången i livet skulle prova på universitetsstudier bland annat. Men det har inte varit nog med det, utan det har varit så många andra saker vid sidan av på det. Både roliga och utvecklande saker, men även sådant som dränerat mig på energi.
 
Frågan är om jag någonsin haft så lite energi som just denna höst... Men som jag skrev förra veckan så kändes det som att det började vända då. Och jag är så himla glad att jag inte har gett upp när det kändes som kämpigast med kursen jag läser, utan jag har verkligen tragglat på i rejäl uppförsbacke sedan oktober. 

Och mitt i allt detta så har jag ändå dagligen känt någon slags tacksamhet. Jag har ofta klottrat ner saker i dagboken. Saker som jag är glad över att jag faktiskt har. För i mörka tider är det ju då man behöver det som mest.

I och med det har jag även insett att hösten har bjudit på en hel del, trots att det stundtals har känts som att jag isolerat mig från världen. Men att jag ens orkat ta mig ut vissa dagar är fan ett under i sig. Och jag kan verkligen se nu hur mycket jag utvecklats av att faktiskt göra det och inte bara ge upp för depressionen.

Så här kommer lite saker jag är tacksam över just denna höst: 


 
 
♥ Att jag bor i Göteborg

Ja, som jag har varit inne på tidigare så kan detta mycket väl ha varit min räddning denna höst. Jag är ju helt galet kär i denna stad och det verkar aldrig släppa heller, haha... Men det gör att jag ändå ser ett ljus, en slags framtid, även om dagarna ibland har varit svarta. Jag vet att jag är hemma och precis där jag ska vara. Och varje gång jag går på dessa gator så uppskattar jag typ varje steg jag tar. Låter ju helt sjukt kanske, men ah - jag älskar den här staden! Verkligen i alla lägen. Och speciellt från mitt lilla hörn på Andralång.
 
 
Andralånggatan i mitt hjärta. Kan fortfarande inte riktigt fatta att jag bor just här...


Min syster

Hon om någon är en sann livräddare och den finaste människan i mitt liv. Jag är så himla, himla glad över att jag har henne på så pass nära avstånd här i stan. Hon bor kanske fem minuter från mig (uppe på Masthuggsberget) och vi pratas vid varje dag. Särskilt i dessa tider, när vi båda haft det rätt kämpigt. Utan Anna hade allt varit väldigt mycket mörkare och så har det varit since forever.
 
 
Vi på Ullevi i somras och vi två redan som små knottar - SYSTERSKAPET ALLTSÅ!
 
 
♥ Teatergruppen

Apropå min syster så har ju vi gått på en teaterkurs tillsammans sedan september. Varje måndagskväll har vi alltså träffats med en supermysig grupp och kört lite improteater. Själva impron har jag tyckt varit SUPERSVÅR, men i och med att vi haft en sådan avslappnad grupp så har det ändå känts mysigt. Plus att vår lärare Daniel har varit helt fenomenal. Så rolig, så proffsig och så snäll! Kan verkligen rekommendera gbgimpro till allihopa, för även om jag varit trött när vi har åkt dit sent på måndagskvällarna så har jag ändå åkt därifrån med mängder av energi. Sedan kan det ju också bero på att vi hade en sådan rolig och underbar grupp också.

 
Gruppbild efter vårt framförande inför publik förra söndagen - KÄRLEK!
 
 
Resan till Dublin

Som ni vet så flög ju jag iväg till min gamla kärlek i september, nämligen Dublin. Det har ju nästan blitt en klassiker vid detta lag att jag sticker iväg dit med jämna mellanrum. Denna gång for jag iväg direkt efter min födelsedag med en vision att jag och min vän Sophia (som numera bor där borta) skulle fira våra födelsedagar tillsammans. Och detta skulle vi alltså göra med lite hederlig svensk humor, då ingen mindre än Johan Glans skulle uppträda där nere. Helt sjukt egentligen, men det var så galet roligt. Resan bjöd även på en massa Guinness och strosande på gator som jag aldrig tröttnar på. Dublin har en speciell plats i hjärtat sedan hösten 2014 och snart ses vi igen! 

  
Vi och kungen himself + vinglig photobootsession.
 
  
Jag och min irländska vapendragare, det svarta blodet och Workmans - SÅKLART!
 
 
♥ Min roomie Märta

Det slår mig varje dag vilken tur jag faktiskt har som bor där jag bor - på Göteborgs bästa pubgata. Men även att jag bor med just den jag bor med - världens i särklass bästa roomie. Ni vet ju hur bra jag trivs med henne vid detta lag och det liksom bara flyter på. Jag hör då och då skräckhistorier om folk som inte hittar något boende eller bor med värsta knäppisarna, så jag drog verkligen en jackpot på en gång. Märta är fan en av de finaste människor jag stött på och jag är så glad över att jag haft henne i mitt liv just denna höst. Hade jag bott själv under den här perioden hade jag förmodligen blivit mer introvert än vad jag varit och det hade nog kunnat gå riktigt illa. Så tack Märta för att du alltid finns två rum bort, haha. Även fast vi ibland ligger i en soffa på varsitt rum och chattar över messenger... Hahaha. Standard 90-kidz.

  
När jag och Julio pyntat lägenheten när Märta kom hem från skolan på sin födelsedag, hennes Harry Potter-pyjamas hon fick av mig i present bland annat och sedan det klassiska soffbärar-projektet... hahahaha. Good times!
 
 
♥ Skrivkursen 

Jag kände ett enormt hopp i bröstet när jag sökte till skrivkursen på kvinnofolkhögskolan i våras och jag kände att jag verkligen ville ta det steget i mitt liv nu. Det skönlitterära steget, haha. Så kom hösten och sociologikursen rullade igång - en kurs som krävde mer engagemang än vad jag kanske hade trott. Ett tag funderade jag därför på om jag verkligen skulle få tid att lägga fokus på den kreativa skrivningen, men jag är SÅ HIMLA GLAD att jag tog beslutet att göra det. Det ger mig så mycket energi, kärlek och lust till att skapa. Och vilka härliga kvinnor jag umgås med till på köpet. En kvinna kallade mig för poet när jag hade läst upp en av mina texter - alltså, huuuuuur go? Jag har en sådan mysig grupp och har typ redan ångest över att vi alla ska skiljas åt den 8:e februari...
 
 
♥ Kents avskedsturné

Jag är väl medveten om att den här hösten skulle kunna bli min död. Okej, det där var kanske inte så klyftigt skrivet med tanke på hur mycket jag vädrat min ångest, men när ni läser rubriken så hajar ni kanske? Jo, Kents avskedsturné. När nyheten om detta kom i våras så försökte jag nog att ignorera det in i det sista. Det kändes för tungt att hantera på något vis och tänkte att jag fick ta det framåt hösten istället. Och nu är hösten här och jag har hittills sett två konserter: turnépremiären i Linköping och helgen efter här hemma i Göteborg. Hittills har jag mestadels kunnat njuta och känna en stor tacksamhet för alla dessa magiska år. Men jag vet inte hur jag kommer reagera i Stockholm om några veckor. på "the grand finale".. Hur som helst så är jag så himla tacksam för att jag fått uppleva Kents storhetsperiod och att de trillade in i mitt liv exakt när jag behövde dem som mest. Och exakt på det sätt jag behövde dem som mest. Evigt tacksam. 

 
Det dyrbaraste man kan äga: en biljett till Kent. Sen en bild på älskade Sami som JAG tagit med min fjuttiga kamera, men visst blev den bra? Kanske för att vi stod längst fram vid staketet i och för sig... /groupien
 
 
Glad konfettiregnskvinna i Scandinavium och kanske livets gosigaste bild på idolerna - tagen av grymma Lisa Träff. 
 

Helgen i Linköping

Inte nog med att jag fick se Kent i Linköping, utan jag fick även ha så mycket mys med fina människor. Det var nästan ett år sedan jag senast hade träffat Sandra och Karina (mina Bråvallabruds), så vi hade så mycket skratt att ta igen. Och fy satan så kul vi hade. På söndagen hann jag även träffa mina favoriter Malin och Mose från Fotodok-klassen i våras. Alltså, så himla mycket kärlek på en och samma helg. Hade rätt mycket pluggångest eftersom jag hade salstenta veckan efter, men denna helg var ändå sååååå värd. Länge sedan jag skrattade så mycket. 
 
  
Turisten herself, min busskamrat Sophia som åkte med mig från Jönköping och SNYGGVÄSKAN!

 
Klassisk "vänta-och-peppa-i-kön"-bild och klassisk "lyckliga-efter-konsert"-bild.

  
Kvinnan, myten, legenden - KARINA! Sen en gruppbild med mina darlings och en gosig stund med Malin & Mose på söndagen. ♥
 
 
♥ Bra resultat på mina tentor

Apropå tentaångest så hade jag ju tidernas pluggkris inför min första salstenta. Minns att jag satt med syrran på bussen till teatern den måndagen och grät loss. Var totalt inställd på att strunta i tentan, för jag kände mig så himla blåst. Hur tentan gick? 18,5 av 20 poäng - SCORE! Inte så dum som jag verkar, haha. Förra delkursen hade vi hemtenta och jag hade världens krishelg. Det var väldigt mycket ångest och jag hade halva min hjärna hemma i Hälsingland på grund av familjebråk. Hur jag än försökte fokusera så började jag typ bara gråta. Det hela slutade med att jag panikskrev ihop allting med mindre än 24h kvar. Den ena texten blev jag klar med i tid och fick alltså högsta betyget på: VG. Den andra var halvfärdig vid deadline, men jag skickade in ändå och la till en slutlig version två timmar efteråt och fick alltså G därför. Men jag var nära på att ge upp helt och även när jag skickat in tänkte jag att jag skulle bli underkänd... Jag är så himla tacksam över att det har gått så bra för mig på tentorna, för det har gjort att jag trots mitt dåliga självförtroende har fortsatt kämpa. 

 
♥ Mitt rum här i lägenheten
 
SOM jag trivs här på mitt lilla rum på Andralång. Jag har ju i och för sig gillat de rum jag haft redan innan och har ju haft en tendens att mysa till det rejält på mina internatrum. Men här är det verkligen en harmoni utan dess like. Jag gillar verkligen att väggarna är oranga, för det är nog något jag aldrig hade kommit på själv. Säkert hade väl jag haft något vitt och tråkigt, haha. Gillar att det är så varmt nu på något vis. Sedan så blev rummet tusen gånger bättre när jag fick in en soffa. Nu har jag min lilla myshörna som jag kan slå mig ner vid, ta fram en bok och bara hitta inspiration utanför fönstret. Mår så bra på det här rummet så ni anar inte!

 
 
Översta bilden visar hur såg det ut första perioden jag bodde här, medan de undre bilderna visar hur det ser ut nu när jag fått in min soffa och möblerat om lite. När jag tänder alla mina små lampor så ser det nästan ut som en liten färgglad bordell, men satan så jag trivs!
 
 
♥ Livepod i Stockholm

Alltså, ni vet ju hur mycket jag älskar Hanapees podcast vid detta lag. Min favoritpodd, min stora kärlek och mitt nöje på måndagskvällarna. Och av en slump lyckas jag alltså hitta en kollega på Maxi som har samma kärlek till dessa genier från Sundsvall. Så när de skulle göra en livepod så slängde vi oss över biljetter och for iväg till Stockholm för lite vardagsäventyr. Och jag är ju inte blyg någonstans, så jag traskar ju fram till stjärnorna redan innan "sändningen" för att ta selfies. På så vis blev det sedan naturligt att jag hängde med Martin i baren i halvtid (vi snackade Norrland, musik och typ sånt som spelar roll) och att vi satt och ölade med dem även efter showen. Såååååååå kul! Även surrealistiskt att "bonda över en bärs" med sina idoler. 
 
Slutligen kom fylle-Sara förbi och hon och jag triggar ju alltid igång varandra. Slutade med en vild utgång till 3 eller nåt - på en tisdag... Hahaha, standard. Men jag hade förjäkla kul med mina gööööörlz och jäklar var det hinkades bira. De var fan värre än mig till och och med och fick även mig till att prova snusa för första gången i mitt liv. INGEN VACKER SYN, hahaha. Hur som helst en helvärd liten resa som innehöll en sjukt rolig livepod och en fyllekavalkad med två favoriter.
 
  
Peppade dårar på tåget ner, turist-Elin och sedan Ida med jordens sötaste örngott. Blir ju kär. BAMSE! ♥
 
  
Tyckte texten var talande... Jag och Ida-baby och sedan det som skulle komma att bli en GRYM livepod!

 
Vi och Matforsmadonnan Hanna i egen hög person! Och sen världens coolaste Martin Huss. *STARSTRUCKED* Kan fortfarande inte riktigt fatta att vi hängde med våra idoler efteråt och fick svar på en massa frågor man alltid undrat. Så himla fint och mysigt.
 
  
En kär reunion med härligaste Sara-rara, snusmumriken Elin och två sötnosar 02:49 en tisdagsnatt i Stockholm... TACK FÖR KVÄLLEN, MINA GALNINGAR! Och förlåt alla snapchatfans för orimligt många fyllevideos på Sara, hahahaha.
 
 
♥ Barneventet på MAXI med Melinda 

Det är så himla kul att jag alltid får erbjudandet om att hålla i alla roliga event på Maxi, såsom diverse barnevent och invigningsfester. Denna gång var det Halloweendags och jag fick vara med min favoritkollega och vän Melinda. Det var så sjukt mysigt att leka loss med henne och barnen. Vi fick även besök av världens goaste Mattias som kom in extra den dagen bara för att dansa loss med oss. Åh, gose! Är så himla tacksam för att jag får dessa roliga jobbpass och att jag har så pass fina kollegor att dela dem med. Hjärta på er!

 
Järnligan som tillsammans skrämde slag på barnen inne på MAXI, men jäklar så kul det var! Gick och nynnade på Ghostbusters (som vi hade på repeat i högtalarna typ) hela kvällen efteråt, haha.
 
 
♥ Alla fina kommentarer
 
Jag har ju mina perioder i livet - både ups and downs - och den här hösten har kanske bjudit på mer nedstämdhet än det där klassiskt glada. Men jag tycker på senare år att det är viktigt att även visa även det mörka som tyvärr kan vara ganska tabubelagt i dagens samhälle. Det är så lätt att man slänger på en massa filter, en massa leenden och bara visar det positiva genom sociala medier men sanningen är ju sällan så glammig alltid. När jag mådde som sämst skrev jag därför ett väldigt djupt och ganska blottande inlägg här på bloggen och var lite orolig över hur folk skulle reagera faktiskt. Men vilken kärleksvåg! Så många fina kommentarer och så mycket varma ord. TACK, TACK, TACK!  
 

♥ Silvana Imam på Pustervik
 
Så kom då presidentvalet och rövhatten gick och vann... Detta innebar en stor Trumpångest för mig på onsdagen den 9:e november. Ville egentligen bara ligga under täcket och invänta en annan tid, men som tur var hade jag och syrran biljetter till Silvana Imam på Pustervik den kvällen. Det ska dock erkännas att vi försökte bli av med dem, då ingen av oss var särskilt pepp på att gå just den kvällen. Men jag är så glad att vi inte kunde sälja dem och var för snåla för att strunta i det, haha. Så vi gick dit och fick jordens värmevåg över oss. Fan, vad jag behövde det där och då. Från depp till pepp på någon timme. Det hjälpte ju också rätt mycket att hon slog sönder en bild på just Donald Trump på scenen med ett baseballträ...

Det regnar regnbågsfärger över Sverige.

 
 
 
Håkan ikväll

Och från en konsert till en annan. Ikväll är det återigen dags för kung Hellström att lira i Göteborg. Och jag och två fina tjejer har ståplatsbiljetter, så det här blir nog en himla fin kväll ska ni se! Håkan live är liksom en given lyckokick som det är, medan Håkan i hemstaden Göteborg är ännu maffigare. Såååååå tacksam för att jag lyckades få tag på biljetter till slut. Peppa kvällen nu!
 
 
"Alla försöker bli av med leran, från Göta älven som satt sig på själen och självförtroendet i varje tjomme. Jag tror jag älskar dom där jag kommer från." /Göteborgs-Håkan ♥

Kommentera här: