Skrivarkursen i mitt hjärta!

Skriv om ditt liv! 
Kursen som är mitt absoluta hjärta just nu. 
FAN, vad jag älskar den. 

Mådde inte särskilt bra idag när jag skulle traska dit, av förklarliga anledningar, men det vände ju lika tvärt. Helt plötsligt blev jag så himla lycklig och hamnade i ett sådant där behagligt rus, ni vet. Känslan av att alla människor i det där klassrummet vill mitt bästa och gör sitt bästa för mig. Känslan av att det finns magi i väggarna.

Skratt, gråt, öppenhet, kaffe-deeptalk, pepp, kärlek, höstmys, nerklottrad sörja, utveckling. Allt inom loppet på fyra timmar lite knappt. Jag är så oerhört tacksam att jag får chansen att gå den här kursen och särskilt med de människor jag går med.
 
Idag pratade vi alla om hur himla fin vår grupp är och hur trygg vi alla känner oss. En fet jävla kontrast till världen där utanför och exempelvis den stela och opersonliga sociologikursen jag läser exempelvis. Där känner jag inte ens i närheten av samma trygghet. Och därför är jag väldigt glad över att jag tackade ja till denna skrivarkurs, även om det kändes som att det skulle bli lite mycket denna höst. Men jag behöver det kreativa. Mitt blod behöver det kreativa. 

Och hur kan man INTE söka till en kurs som har den här beskrivningen?


Vill du skriva men vet inte hur du ska börja? Skriver du men lyckas inte avsluta dina texter? Behöver du stöd av andra för att finnas kvar i ditt skrivande? På den här förberedande skrivkursen lär du dig olika metoder för att utveckla ditt skrivande.
 
Du behöver inte vara en duktig skribent eller van vid att berätta, det viktigaste är att du vill skriva och att du har tid att ägna dig åt kursen.
 
Under kursen använder vi bland annat:
  • Flödesskrivande, ett sätt att skriva utan att stanna upp och tänka.
  • Skrivprocessen, en mycket strukturerad metod där vi gör en sak i taget i olika steg.
  • Metoder för att omhänderta oss själva under tiden vi skriver.

Målet är att ge varje deltagare möjlighet att i ett eget skrivprojekt skriva en egen berättelse om sitt liv. Deltagarna ska också kunna finnas i en skrivgemenskap med genusperspektiv och där få stöd och inspiration att vara skrivande.

Fokus ligger på själva processen att vara skrivande och inte på den skrivna texten i sig. Här handlar det om att få igång sitt skrivande, nå sina ord och kunna omhänderta sig själv under tiden.

 

 Älskar kursen, älskar min lärare och älskar min grupp SÅÅÅÅÅ mycket! Detta är exakt vad jag behöver just nu och jag är minst sagt frälst. Kvinnofolkhögskolan är mitt paradis i den gråa vardagen just nu.

Kommentera här: