Universitetet nästa!

Tjenare folket!

Det här med livet och så, visst är det väl fantastiskt? Jag är inne i något konstigt lyckorus just nu där jag inte riktigt vet vad som händer. Det är inte så att jag spricker av lycka i mitt vardagslunk eller så, men det är ett långvarigt rus som liksom stannar inom mig på något vis. Det känns stabilt. Det känns fint. 

Som varje dag när jag sitter på spårvagnen hem och inser att jag bor här. Jag bor verkligen just här, i Göteborgs hjärta, och allting rullar liksom bara på. Allt känns spontant, härligt, okrystat, chill. Allt känns möjligt. Allt känns som det jag alltid har drömt om - plus lite till. 

Ja, jag nyper mig i armen typ varje dag. Jag är så himla, himla kär i den här staden. Det har till och med gått så långt nu att jag saknar ord ibland. Jag bara glider med. 

Idag kom beskedet om att jag är antagen till en sociologikurs som jag sökte inför höstterminen. Jag är ju egentligen inne på att plugga till lärare framöver, men tänkte doppa tån lite granna i universitetspoolen innan jag slänger mig i helt och hållet. Jag är ju inne på gymnasielärare och det är ju en hel del år där i skolbänken, så det känns lite maffigt att kasta mig in på det direkt efter folkisplugget och allt. Och sociologi känns dessutom såååå himla spännande och något jag kanske till och med väljer att vidareutbilda mig inom om allt känns rätt. 

Det bästa av allt är hur som helst att jag ska få leva studentliv här i min älskade stad Göteborg. Dream come true. ♥

Var ute och firade ikväll på den nya ciderbaren här på gatan min, då jag mötte upp syrran och hennes klasskompisar som hon pluggat med förra våren. Och tänka sig att jag snart kommer att ha en egen liten klass att spendera hösten här i Göteborg med. Gaaaaaahhhhhh!!!! Fan vilket flyt jag har i livet nu, känner jag...

Kvällens Elin hemma på rummet på Andra-"fucking"-långgatan i väntan på syrran. Och näe, jag har fortfarande svårt att ta in att jag bor här. Speciellt när alla locals hela tiden påpekar för mig hur sjukt coolt det faktiskt är. 

Märta (min kära roomie) drog precis hem lite peeps för efterfest och jag är sååååå sugen på att joina, men jag måste vara tråkig nog att sova eftersom att min vagn går till jobbet runt 4 på morgonen. Ja, jag vet - det är helt okristligt tidigt och särskilt för en nattmänniska som mig... *tycker synd om mig själv här*

Å andra sidan så är det ju bara tisdagskväll, så ni där hemma i Hälsingland funderar nog om det ens går att festa då. Men låt mig då säga följande - i Göteborg är det fest exakt varje dag. Och det är därför jag som sagt älskar denna stad. Jag har äntligen hittat hem som sagt.

Kommentera här: