Hälsingland nästa!

Hej kompisar!

En övertrött sate sitter just nu på ett tåg mellan Göteborg och Stockholm och har lite för mycket tankar som snurrar i huvudet för att kunna sova... Och lite för bra musik som härjar runt i hörlurarna. Haha, standard.

De senaste nätterna har ju varit rent katastrofala när det kommer till det här med sömn. Jag har vänt på dygnen mer än vanligt kan vi nog lugnt konstatera. I tisdagskväll var jag nämligen vaken hela natten och tvättade samt pluggade som ett freak. Köttade på med en massa seminarier samt en workshop som jag missat eftersom jag mått rätt dåligt samt lagt lite väl mycket fokus på skrivkursen på senaste istället. I och för sig ingenting jag ångrar överhuvudtaget, men ah - det blev väl kanske lite väl mycket ihopsamlat nu inför tentan och allt. 

Jag hade satt upp som mål i mitt huvud att jag inte skulle ha några rester som hängde över mig efter salstentan igår och TRO PÅ FAN att jag klarade det också. Just nu förstår jag inte riktigt hur det gick till, men jag hade bara bestämt mig på något märkligt vis. Plus att jag hann med en massa skrivning med min favoriter på kvinnofolk i onsdags också, trots att vi inte ens hade någon lärarledd lektion. Men man blir ju för himla glad när kreativiteten knackar på dörren i sällskap av UNDERBARA kvinnor. Hjärta.

Egentligen borde jag ju ha däckat rätt rejält efter den maffiga salstentan i vetenskapsteori (zzznaaaark) igår. Hade ju återigen varit vaken nästan en hel natt och pluggat, pluggat och pluggat. Men jag ville ju samtidigt fira att jag var pluggfri för första gången på typ hela hösten så jag drog först en sushi med syrran vid Järntorget (DROG) och sedan så kom min gamla klasskompis Anna hem på mig.
 
Vi satt i min soffa, drack ginger joe:s och tjattrade om tiden med fotoklassen ute i Kungälv och att vi förmodligen aldrig kommer uppleva en sådan bra klass någonsin igen... haha, peppigt värre känner jag. Men fotodok var fan pure magic, alltså. Till och med lärare Per var ju som vårt lilla spirit animal, haha. Efter allt nostalgisnack rörde vi oss ner till Kellys och mötte upp viseleven Alex på en härlig "Nordiska-reunion". Alltså, jag blir såååå himla lycklig så fort jag tänker på den fina tiden vi hade där uppe på sagoberget och alla fantastiska vänner jag har i mitt liv därifrån.
 
Såg att vissa i min nuvarande sociologiklass också var ute på "tentaöl" i krokarna, men jag ångrar inte för en sekund att jag hade planer med mina hjärtegull Anna och Alex istället. Ni vet sådana där människor som får hjärtat och livet att vibrera? Precis så är dessa människor och det är rentav ovärdeligt. Kan nästan inte hantera denna överdos på kärlek, haha. Tycker mig nästan inte förtjäna den på något vis.

Fick i alla fall ge upp och runda av till slut, tyvärr, eftersom jag var tvungen att bege mig hem och packa inför hemresan idag. Fastnade dock i soffan med Märta i någon timme på deeptalk. Alltså, SÅ STANDARD på den! Men har man världens bästa roomie så har man, I guess. 

Hur som. Slängde ner några trasor i resväskan, laddade upp MP3:n och visste inte riktigt vad jag skulle känna inför den kommande dejten med tågsätet. Jag har ju inte varit "hem" sedan i somras nu och kom fram till att det nog är det längsta jag varit borta från Hälsingland någonsin. Och kanske borde jag sakna det - jag vet inte - men jag har verkligen inte gjort det. Det har snarare varit skönt att känna mig heltidsbaserad i Götborg på riktigt.
 
Missförstå mig inte nu, utan det ska bli supermysigt att åka hem och kramas med finingar som man endast hör rösten på genom telefonluren numera. Men jag jämför väl mest med tiden i Skåne då SJ:s nattåg norrut var något av en livlina, medan det nu inte är någon självklarhet längre. Inte samma trygga punkt. Fortfarande fint, men inte allt. Ah, så kan man nog beskriva det. 

Vad jag ser fram emot mest den här gången är bandy med pappa ikväll (HÄLSINGEDERBY DÅRÅ!), mysstunder med Kenta the katt, farmors födelsedag imorgon, långpromenader i skogen, tacokväll med mami, julkalendermarathon med lillebror Plutt, traditionell turné i att hälsa på gamla jobb & kollegor, catch-up med Stridharn, julbord på travet under söndagen, träff med min efterlägtade galning Emil plus att jag även ska försöka styra upp en fika med min gamle gymnasievän Sofia som jag inte sett på flera år.
 
Inser nu att det kanske blir svårt för mig att hinna med allt detta, då jag åker tillbaka till Göteborg redan på tisdag. Hahaha, mamma kommer ju bara garva åt mig när hon hör om mina planer för det är alltid samma upplägg när jag kommer hem. Hektiskt och inplanerat in i minsta detalj. Samtidigt så är jag ju numera pluggfri i några dagar, så det är ju bara att maxa på med häng.

Så gör dig redo nu Hälsingland, för nu kommer virvelvinden och ställer till med kaos igen!
 

Hahahaha, apropå att åka hem... Ni som vet, vet. 
 

Kommentera här: