Vattengymnastik.

Ikväll provade jag något nytt på simhallen i Bollnäs och det var faktiskt vattengympa. Jag har alltid älskat att simma, så länge jag kan minnas, men har ändå alltid kastat lite avundsjuka blickar på tanterna som brukar kötta loss vissa kvällar med sina hantlar. Så innan jul och innan man hann slänga iväg alla sina pengar på en massa skit så köpte jag på mig ett klippkort för just vattenträning. Och ikväll använde jag det för första gången. Succé, en riktig jäkla succé. Här har vi minsann en träningsform som är klippt och skuren för mig, minsann!

Jag som ensam nybörjare kände mig dock rätt klumpig och totalt vilse i pannkakan emellanåt. Men alla tanter samt den extremt peppande instruktören var hur trevliga som helst mot mig eftersom att jag var ny. Världens gosigaste gäng och jag blev helt kär. Själva träningen går ut på att man med hjälp av vattnets motstånd samt hantlar använder den egna kroppen i olika rörelser för att bygga upp både styrka och kondition. Och man väljer helt själv vilken nivå man vill lägga sig på samt hur mycket man vill ta i. Det bästa av allt är dock att man är i vattnet och härjar runt - där allt är så himla skonsamt för lederna och där förslitningsskador inte ens kommer på tal. Men jäklar vad slut man blir ändå. Hade planer på att simma 1000m efteråt under motionssimningen, men jag pallade bara med hälften eftersom jag var totalt utpumpad.

Såg att de hade ett pass i Kilafors på månsdagskvällar också, så nästa vecka har jag bokat in mig där. Jag ska försöka köra på denna typ av aktivitet en gång i veckan plus all övrig träning. Har ju som sagt även mina andra badkort samt ett nyinskaffat gymkort som ska användas flitigt. Jag minns nu varför jag mådde så extremt bra i våras och det hängde ju ihop med att jag tränade som en sate. Så nu kör vi igen. Kör, bara köööööör!

Snodde lite bilder från google, men ungefär såhär såg det ut när vi plaskade loss tidigare ikväll.