Namnsdag.Kvinnonamnet Elin är en svensk form av Helena som är ett grekiskt namn med betydelsen ’lysande’ eller ’fackla’. Namnet är mycket gammalt. Det svenska helgonet Sankta Elin av Skövde (eller rättare sagt Bollnäs..?), som även kallas Helena, levde i mitten av 1100-talet, och det är från henne som namnet har hamnat i almanackan.

Namnet har haft en stadig popularitet under de senaste decennierna. De senaste åren har det varit det näst vanligaste flicknamnet. 31 december 2005 fanns det totalt 55 194 personer i Sverige med namnet, varav 34 477 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 1479 flickor namnet, varav 984 fick det som tilltalsnamn.

Som Jimmys farfar skulle ha sagt - traaavet.

img_20110731_160 (MMS)

Myser med lite choklad innanför glasrutorna på Hudiktravet och gör exakt allt för att hålla mig pigg och alert för stunden. Pappa startade precis med vår häst Jenny R.G i sto-SM (ja. ni höra ju själva - svenskt "fucking" mästerskap) och slutade på en hedrande femteplats vad det verkade som. Så jävla klar hon är denna hästen, alltså... Igår vann dock min fader ett lopp och den extremt travintreaserade dottern fattade ingenting förrän på upploppet... Hej bruden med noll koll! Idag hänger jag därför med så gott jag kan. Man behöver ju liksom inte skrota religionen helt bara för att man inte går i kyrkan vareviga dag, liksom.