Nyårsfiranden genom åren.

Idag, när det är Nyårsafton och allt, så tänkte jag bjuda på lite fina minnen genom åren. När jag var yngre firade jag alltid denna så speciella dag hemma i Henninge med familjen och mina föräldrars vänner och det var först år 2005 som jag begav mig ut på festande på egen hand för första gången. Då slirade jag runt på Söderhamns gator med Emma och Linn och några flaskor HB. Ramlade in i ett skyltfönster och slog skallen gjorde jag rejält också och vem var det som låg bakom detta om inte Sara-rara Hedberg?

2006 åkte jag hem till Sofia i Arbrå och festade med Pamela innan ví tog bussen in mot Bollnäs city. Mest minnesvärt från denna kväll kan vara att jag springer rätt in i en husvägg med skallen först för att rädda en champagneflaska... Kanske därför jag är som jag är nu också? Väl i Bollnäs skulle vi i alla fall på en fest, men efter diverse omständigheter så hamnade jag och Fiken på kyrkogården vid klockslaget. Så jäkla sjukt att jag saknar ord. Vi skålade med hennes morfar och skrattade sönder åt hur patetiska vi var. Vi blev även jagad av raketer i en gångtunnel och ni som vet att jag varit rädd för raketer sedan barnsben kan ju förstå mitt harhjärta.

Inga bilder har jag dock kvar från dessa tillställningar eftersom allt tyvärr försvann i datorkraschen för några år sedan. Dock så har jag en hel del godingar från de senaste åren att bjuda på. Så här kommer alltså mina nyårsfiranden från och med 2007:


2007 var jag hemma i lägenheten med Louise och Ingmarie (även känd som Pärlan) innan vi begav oss iväg till Sörbos bygdegård där i princip hela Torsbergsgymnasiet festade loss. Jag kommer ihåg att jag ringde Borvall för att höra ifall vi kunde komma och han sa att jag var välkommen trots att jag höll på Edsbyn... Natten blev helt galen med en massa trevligt folk och avslutades sedan med en snygg vurpa utanför Hedhamre med och inslumrande med min kära Pärla. Detta var den period som hon och jag festade som mest tillsammans och när vi var som tightast.2008 tog jag bussen till Söderhamn för att skåla in det nya året med mina fina vänner från högstadietiden. En av dessa var givetvis Sara Hedberg som jag festade med igår och vår vänskap har minsann varit intakt sedan nionde klass. Givetvis finns det en hel drös med övriga sköna polare back in the days, men Sara-rara är tveklöst alltid bäst på fest. Natten var crazzzzy bananas as always och slutade inte förrän sent, sent på småtimmarna.2009 hade jag ordnat upp med fest i Kilafors och bjudit in alla mina allta finaste vänner. Nästan alla kom även och bäst av allt var givetvis att mina kära Piff & Puff kom hela vägen från Knåda. Denna afton fick dock fröken Brunlöf smaka på lite för mycket av det goda, vilket slutade med en däckning strax efter tolvslaget. Men så länge man fortfarande är med och firar in det nya året så får det ju faktiskt anses som godkänt. Kul dock att husvärden däckade nere i källaren med orden "Låt festen fortgå, sup på ni!". Så typiskt mig alltså, som alltid vill allas festhjärtan väl. Städningen dagarna efter var dock inte det roligaste, men så ska're va!


2010 hade jag först tänkt ha en mysig Nyårsafton hemma hos föräldrarna, men så hörde Stridharn av sig om att det var fest ute i Hällbotrakterna så då tuffade jag iväg dit med vinboxen i högsta hugg. En ovanligt nykter tillställning blev det faktisk för min del, för denna gång fick jag för en gångs skull vara den som tog hand om Elin och vara den som luckrade upp minnesluckorna dagen efter och inte tvärtom. Ändå så blev natten rätt vild med en massa whiskey, biljardspel, gitarrplinkande och festande ända till sju-åtta på morgonen.


Ikväll hade jag faktiskt tänkt ta en relativt lugn och sansad Nyårsafton. Dricka några glas vin och bara ha det allmänt trevligt. Tro nu inte att jag blivit helstädad och tråkig av mig, utan det är bara det att jag ska köra bil i skaplig tid imorgon.

Kul ska det i alla fall bli att festa tillsammans med alla härliga Kilaforsare. Det fanns en tid i mitt liv när jag bara hängde med dessa människor och detta var sommaren innan första ring och hösten därpå. Det är dock alltid lika roligt att träffa dessa muppar igen och jag längtar redan efter att supa ner mupp-Erik.

Gott nytt år allesammans. Nu gör vi 2012 till ett legendariskt år och ett så jävla mycket bättre än skitåret 2011. Från minut ett med vinglaset i hand och framåt.

Ibland har man tur.

Men har inte jag världens tur eller vad?

Jag hinner inte komma längre än till Högbrovallen (fotbollsplanen i Holmsveden) vilket är cirka en kilometer från själva centrum innan en bil stannar in och vevar ner rutan. Givetvis har man sett för många skräckfilmer och inbillar sig därför att detta är det perfekta skräckfilmsscenariot, så livrädd som en sate frågade jag vem det var. Men det var bara P-O (den så klassiska vakten på Tranan) som tyckte synd om mig som vandrade runt där i kylan.

Han var så snäll så som skjutsade hem mig till Henninge i utbyte av lite bandysnack. Han sa faktiskt att om han skulle vara bandyintresserad och hålla på något lag så skulle det bli Edsbyn eftersom att alla där verkar så trevliga och nere på jorden. Och så även spelarna om man jämför med andra klubbar i närheten... Och det är nämligen en slags mentalitet som vi känner igen oss i vi som kommer från Holmsveden.

Pengar ville han inte ha i betalning med tanke på att vi från Holmsveden (läs skogen!) håller ihop. Jag sa att jag skulle vara extra trevlig mot honom på Tranan nästa gång, men då sa han att det brukar inte vara några som helst problem. Ni ser, vad det lönar sig att vara trevlig när man är ute på sina små fyllebestyr.

Och ibland måste man bara älska Holmsvedenpeople.The place to be.


Nu ska jag säga godnatt och krama kuddarna en sväng. Imorgon väntar en fullspäckad dag, men trevligt kommer det att bli. Var så säker på det.

PUSS på alla söta människor som förgyllt min kväll till det yttersta - ni är ta mig fan bäst!

I skydd av mörkret.

img_20111231_032 (MMS)

Nu tar gatlyktorna slut, så då får jag fortsätta min 5km-vandring i totalt mörker. Sist jag gick denna sträcka under en vinternatt så såg jag hela sex stycken stjärnfall. Och eftersom att jag har en hel del saker att önska för tillfället så hoppas vi på samma himlaspel denna afton.